Logo firmy: PPHU Alicja Jerzy KlimczakPPHU Alicja Jerzy Klimczak
1. Fasola „Jaś” 400g 2. Fasola „Piękny Jaś...
Logo firmy: PPHU Rem Marco s.c. Remigiusz Cieślewicz Leszek CieślewiczPPHU Rem Marco s.c. Remigiusz C...
Cukiernia Rem Marco - Produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ...
Logo firmy: Urządzenia Piekarnicze Andrzej BarlikUrządzenia Piekarnicze Andrzej ...
Oferujemy: - części do pieców piekarniczych - części do palnikó...
Dodaj boks reklamowy w tym miejscu
Stwórz boks dla swojej firmy i promuj ją w Odi.pl.
Pytanie do ekspertów:

Jakiej mąki używa się do wyrobu makaronu?

Aby udzielić odpowiedzi na powyższe pytanie zaloguj się lub zarejestruj w Odi.pl.

Odpowiedzi ekspertów:
Najlepszy makaron jest wyprodukowany z mąki semoliny. Jest to mąka z twardej pszenicy durum. Makaron jest sprężysty, nie rozpada się i nie klei. Bardziej miękki makaron jest z kaszki makaronowej. Produkcja makaronu polega na wytłoczeniu go z suchej masy a nie z ciasta.

Zapytaj eksperta o szczegóły »
Data: 2015.04.07
Oceń odpowiedź:
2/0